Meet The Fellows
Laura
“For every guitarist a dream guitar”
Fellows Rudi en Coen zijn misschien de wat bekendere gezichten van de The Fellowship die je vaker ziet in de winkel en online, maar achter de schermen is Fellow Laura de 'woman in charge'.
Terwijl ze aan een kopje groene thee nipt is zij namelijk degene die de sollicitatiegesprekken voert met de Fellows die in Dedemsvaart komen werken. Terwijl Muse in haar koptelefoon tettert, houdt ze ook nog even de balans in de gaten en als er soms gedoe is met de douane of een koerier, weet fellow Laura dat snel te fixen.
She’s the girl that gets things done! Leuk weetje: ze bouwde ooit haar eigen gitaar en juist daarom weet ze als geen ander het vakmanschap van Europese bouwers zoals Lowden te waarderen: ijzingwekkend precies in de details, een tikkie mysterieus en daardoor zéér overtuigend.
Rudi
“Life’s too short to play a shitty guitar”
Je hebt eindbazen en je hebt beginbazen. Fellow Rudi is zo’n beginbaas, want 20 jaar geleden importeerde hij vier vintage Martin gitaren en vérkocht die ook weer in een mum van tijd.
Twee decennia en heel veel ontmoetingen met heel veel leuke mensen later is The Fellowship of Acoustics nu één van de grootste gitaarwinkels in de EU. Dé plek waar je moet zijn als je met andere gepassioneerde gitaarliefhebbers de mooiste gitaren wil zien, horen én bespelen. Nieuw, tweedehands, vintage en boutique, het is er allemaal!
Die lage drempel naar high-end gitaren blijkt een succesformule, want de prachtige villa in Dedemsvaart die eerst véél te groot leek voor een gitaarwinkel, wordt inmiddels een beetje krap. Er is dus veel gebeurd in de afgelopen jaren, maar één ding verandert niet: The Fellowship blijft een warm familiebedrijf, want zoon Coen en dochter Laura van deze beretrotse Gitaar-Pappa zitten inmiddels ook in de zaak.
Coen
Waar Fellow Rudi steeds vaker een stapje terug doet, zet Fellow Coen juist een stapje naar voren. En dat brengt hem niet alleen in de spotlight van die geweldige New Arrivals video's, hij is ook uw trotse gastheer in de winkel! Hoe kan het ook anders, want zijn gitaaropleiding startte ongeveer toen ie van de kleuterschool naar de basisschool ging en zo groeit hij al jaren mee met het bedrijf.
Van deals aan de keukentafel tot en met die heerlijk galmende GitaarVilla van meer dan 2.400 vierkante meter, Coen maakte het niet alleen mee, hij besliste ook mee. Want waar Denker Rudi nog even twijfelde over de stap naar Dedemsvaart, wist Doorpakker Coen het acht jaar geleden al zeker: moeten we gewoon doen.
Daardoor is The Fellowship nu dé ontmoetingsplek voor iedere muzikant en Fellow Coen ziet je graag een keer langskomen voor heul veul fantastische gitaren, een leuk gesprek en een goeie bak koffie. Die staat altijd klaar!
Tom
Tom is de Fellow met een bak aan ervaring buiten deur, want hij had al een hele loopbaan voordat ie zijn droom achterna ging. Studeerde hij ooit aan het Conservatorium en verdiende daarna onder andere zijn geld als werkvoorbereider. Totdat die ene baan voorbij kwam in die GitaarVilla waar hij wel eens boodschappen deed. Nu of nooit, dacht Tom en vertrok van Dordrecht richting Dedemsvaart.
Daar maakte hij een vliegende start, want op zijn eerste werkdag verkocht hij meteen een Gibson Custom Shop Flying V! Sindsdien speelt Tom iedere week op een stuk of twintig gitaren en zit tussendoor op zijn favoriete plek: het zonovergoten terras voor de deur. Hij geniet ervan om te helpen bij de zoektocht naar die Ene Gitaar. Of je nu een beginner bent die zoekt naar een lekkere plank om op te starten of een ver gevorderde speler die nu eens serieus wil investeren in iets bijzonders, Fellow Tom is jé man.
Speciale Tip van Tom: als je bij The Fellowship bent is de keuze reuze en dat kan soms wat overweldigend zijn. Doe dan even een rondje in het aangrenzende park, of ga, net als Tom, lekker op dat mooie terras voor de deur zitten. Pak dat momentje voor jezelf en daarna weet je wat je moet doen.
Roman
Als Fellow Roman bij een slagerij zou werken, zou hij klanten waarschijnlijk vragen of het ook een onsje meer mag zijn. Of twee, want Roman houdt van zwáár. Denk aan het betere beukwerk van Silverchair, Opeth, Alter Bridge en Tool.
Op zijn Insta gooit hij daar met het grootste gemak een shred-partijtje overheen, dus logisch dat onze rijk gevulde Paul Reed Smith-hoek zijn favoriete plek in de winkel is. De wortels voor al die moderne metal vond Fellow Roman via Jimmy Page en Jimi Hendrix tóch in de blues.
Dus misschien verwacht je dat zijn droomgitaar één of ander racemonster met een pookje is, maar nee! Hij droomt van een vintage Martin 000-18 en dat maakt Fellow Roman een perfecte all-round gitaargids.
Daniël
“Veel spelen!”
Fellow Daniël is de trotse bezitter van een wel heel erg sexy Fender Strat uit 1988 en dat Zwitserse zakmes onder de gitaren past naadloos bij de veelzijdigheid van Daniël. Want hij verrast de collega’s regelmatig als hij op Spotify weer eens schakelt van de snoeiharde Maori Metal van Alien Weaponry naar de melige disco van Donny Benét.
Je kan hem vaak vinden bij de gezelligste plek van The Fellowship: de kassa! Maar hij maakt net zo graag een praatje via de mail of telefoon.
Hij kan er iedere keer weer van genieten als een klant binnenkomt en de vraag stelt: “Mag ik gewoon een gitaar pakken om te proberen?” Het antwoord: Ja, dat mag met bijna alle gitaren in de winkel!
Rowdy
‘'t Ken beter aargn's op liek'n,
dan naargn's op liek'n’
Rowdy is misschien wel de Fellow met de allercoolste naam die er bestaat en dan kan hij ook nog eens wáánzinnig goed gitaar spelen. Some people have it all en gelukkig is Rowdy nooit te beroerd om al zijn kennis en kunde met iedereen te delen, dus zie je hem regelmatig shinen op ons Demo Kanaal. Elektrisch, akoestisch: Rowdy kan het allemaal met een duidelijke voorliefde voor recht-zo-die-gaat-rock, dus daarom luistert hij nu waarschijnlijk weer naar Lynyrd Skynyrd. Wil jij weten welke gitaar een professional zou kiezen? Vraag het dan aan Rowdy.
Wil je weten hoe een professional een gitaar zou laten klínken? Vraag het dan ook aan Rowdy en kijk, luister en geniet.
Voor de échte liefhebbers heeft hij ook nog een gouden Podcasttip: The GuitarExpress.
Want daarin duikt Leon Sibum de diepte in met tientallen professionele gitaristen. Dus hoor je bijvoorbeeld hoe het Angelo de Rijke lukte om die ene gig bij Guus Meeuwis te krijgen en vertellen de mannen van de Staat welke pedal-train ze gebruiken voor die muur van geluid. The GuitarExpress onthult zo’n beetje alle gitaargeheimen van de guitarpro’s van het land.
Pepijn
“Playing a guitar is a never finished journey”
Veel klanten stellen hem de vraag: “Speel je zelf ook gitaar?” Jazeker! En niet zo’n beetje ook! Toen hij 17 was speelde hij al met zijn band The Mustangs op het Strawberry Fields Festival in onze achtertuin. Telecaster om zijn nek en gáán met die banaan! Hij is gek op gitaren én Bruce Springsteen en zoals The Boss het zegt: Windows are for cheaters, winners use the door. Dus liep Pepijn op een mooie dag door de voordeur van onze Villa naar binnen met de vraag: ‘Heb je nog een baantje?’
The Boss had gelijk, want nét op dat moment konden we in de werkplaats wel wat extra handjes gebruiken om snaren te vervangen. Sindsdien is Fellow Pepijn blijven plakken én doorgeschoven naar sales. Dankzij zijn talent, rijke ervaring én zijn frisse en brede blik kan hij je als geen ander de weg wijzen naar jouw volgende gitaar.
Wessel
Als Fellow Wessel een gitaar zou zijn, dan was hij een Martin D18. Luid, beetje lomp, maar bomvol karakter én breed inzetbaar. Struint al sinds zijn 15e in de gitaarwinkel van ome Rudi, weet inmiddels bizar veel van gitaren en heeft een haarscherp oog voor de schoonheid ervan.
Misschien heb je op de Instagram en Facebookpagina van The Fellowship wel eens die prachtige foto’s gezien van akoestische gitaren badend in dik zonlicht tijdens het Gouden Uur. Die foto’s zijn vaak gemaakt door Wessel en worden inmiddels ook gebruikt door grote gitaarmerken.
Als je hem zoekt, rolt ie waarschijnlijk ergens op de grond in The Vintage Room om het beste plaatje te kunnen schieten, want hij is dol op gitaren met een beetje geschiedenis. Is hij daar niet? Dan is de kans groot dat ie een Keb Mo deuntje zit te spelen in The Vault, want daar bewaren we de meest bijzondere vintage gitaren waar Wessel maar moeilijk vanaf kan blijven.
Berend
Fellow Berend zit heel erg op gitaarspelen. Kijk maar eens naar zijn Insta-pagina want daar zie je van alles voorbij vliegen: jazz op zijn Gibson ES 150 met de Fryske Big Band, snoeiharde solo’s op een zwarte Strat, een bossa novaatje op nylon en dampende funk op een Fristi-Roze gevalletje.
Berend doet ’t gewoon allemaal. Als import-Fries krabbelt ie af en toe wat op schaatsen, geeft gitaarles en gelukkig werkt hij ook nog in Dedemsvaart en vindt dat in één woord ‘geweldig’. “Ik heb hier wel eens iemand huilend van geluk aan de kassa gehad, omdat ze haar droomgitaar had gevonden. Waar maak je dat nou mee?” Als Berend je helpt in onze winkel gaat hij aan de slag als een soort gitaarfluisteraar, want hij wil écht weten wat bij je past. Na zo’n sessie is de kans groot dat je een totaal andere gitaar koopt dan je eerst had verwacht en dat je die gitaar daarna nóóit, maar dan ook nóóit meer wegdoet, omdat het een perfecte match is.
Na zo’n dag keihard gitaarluisteren en -fluisteren, pilst Berend graag even af met de andere Fellows en vertelt dan een schunnige mop. Want zo is ie ook wel weer.
Lars
Al zouden we het proberen, Fellow Lars valt niet in een hokje te plaatsen. Met hoge snelheid verplaatst hij zich tussen de diverse afdelingen in de winkel. Hij voorziet gitaren van verse snaren, helpt met het uitpakken van binnengekomen vracht, schrijft advertenties, en, misschien wel het leukste, helpt klanten in de winkel!
Wat met minstens net zo'n hoge snelheid gaat, is zijn virtuoze gitaarspel. Zijn talentvolle vingers weten heel goed hoe je een gitaar kunt laten klinken. Je kunt nauwelijks met je ogen knipperen of Lars heeft die moeilijke lick alweer onder de knie!
Er ligt een mooie toekomst voor deze Fellow in het verschiet, en we zijn blij dat hij zijn passie én energie bij ons kwijt kan. Lars den Ouden, onthoud die naam!
Marten
“Righty tighty, lefty loosy!”
Fellow Marten is een beetje de Frank Zappa van de The Fellowship: hij schiet álle kanten op en doet dat onnavolgbaar goed. Daarom heeft Fellow Marten er al een hele carrière opzitten die begon met inpakken bij de Expeditie, daarna maakte hij als vormgever onze advertenties en banners en schoof moeiteloos door naar de productfotografie en -beschrijvingen voor de website.
Nu is hij begonnen aan een nieuw loopbaan-hoofdstuk in onze werkplaats, waar hij de fijne kneepjes van het vak leert van de beste luthiers in de EU. Vanaf zijn werkbank kijkt Fellow Marten iedere dag uit naar het moment dat de verkochte gitaren de werkplaats binnenrollen voor wat tender love and care én een afstelbeurt voordat ze de wijde wereld ingaan.
Adrian
“Practice makes perfect, and if it doesn’t, just learn how to play the banjo”
Wat kan Fellow Adrian eigenlijk niet? Ten eerste is hij een zeer begenadigd gitaarspeler en als bluegrass liefhebber weten zijn vingers ook de weg op de banjo, mandoline én resonators. Met diezelfde gouden handjes stelt hij gitaren zalig af of repareert en restaureert ze als dat nodig is. Een neck-reset is echt no problemo voor deze pro.
Onder zijn eigen naam heeft hij inmiddels al meer dan 600 instrumenten gebouwd en die hebben de weg naar spelers zoals Mark Knopfler en John Paul Jones al weten te vinden. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de sympathieke Brit ook nog tijd om in een videootje uit te leggen hoe je het beste voor je gitaar kunt zorgen.
De meest gestelde vraag aan deze Fellow-met-een-bak-ervaring laat zich raden: ‘Adrian, kan je me ff helpen?’ Doet ie bijna altijd. Topcollega!
Bennie
Fellow Bennie werkte al meer dan 30 jaar in de bouw als timmerman, maar in zijn avonduurtjes maakte hij graag wat tijd voor het fijnere werk: gitaarbouw. Samen met zijn gitaarmaatje Derk de Vries maakt hij DerBen gitaren en daar zit veel mooi spul bij waar het vakmanschap van af druipt zoals eentje met een dubbele hals voor zes én twaalf snaren, een zevensnarig metal-monstertje of een Telecaster met een Les Paul-brug. Voor Fellow Bennie is het allemaal geen enkel probleem en tussendoor vlakt hij moeiteloos de frets van een akoestische gitaar en stelt de actie wat perfect af.
Dus toen de kans zich aandiende om in onze werkplaats van zijn hobby zijn werk maken, gooide hij zijn gereedschapsgordel aan aan de kant, trok een luthier schort aan en geniet nu iedere dag van al het moois dat in onze werkplaats voorbij komt.
Jaap
Fellow Jaap leerde het vak aan de Internationale Lutherie School in Antwerpen en via ’t Speeltuygh in Zwolle is hij nu een vaste waarde in onze werkplaats én die van hemzelf in Arnhem.
Die rijke ervaring maakt Fellow Jaap onze gitaarchirurg die in onze ‘operatiekamer’ al heel wat gitaren die bijna waren opgegeven, een tweede leven heeft bezorgd.
Gelukkig niet door het klankhout met een defibrillator op optater te geven, maar in plaats daarvan met heel veel liefde én precisie te kijken naar wat een gitaar nodig heeft en daar met engelen-geduld aan te werken. Want voor Fellow Jaap is er niks leuker dan een blije klant ná weer een geslaagde operatie.
Erwin
“Muziek hangt in de lucht, je moet alleen de noten eruit plukken”
Fellow Erwin heeft de afgelopen 14 jaar The Fellowship zien opgroeien van een klein zaakje met een paar gitaren aan de muur tot een super-store met een top-collectie. Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar ‘De werkplaats’ was ooit niet meer dan een stoffig keukentje.
Met dank aan een bult vertrouwen en de drie woorden ‘Regel het maar’ kreeg Erwin het samen met een enthousiast team voor elkaar om één van de beste Luthier Workshops van de Benelux uit de grond te stampen. Deze workshop is een hoeksteen van The Fellowship, omdat álle gitaren de winkel pas verlaten na een afstelbeurt, waarbij we rekening houden met je persoonlijke voorkeuren.
En je kunt in onze Workshop terecht voor zo’n beetje alle gitaarreparaties die je maar kunt verzinnen, voor zo’n beetje alle gitaarmerken. Fellow Erwin has come a long way en staat nog iedere dag dolgelukkig te shinen, omdat hij betaald wordt om de mooiste gitaren te besnuffelen, bespelen én repareren.
Don
“Een instrument is slechts een middel tot zelfexpressie”
Fellow Don drinkt zijn koffie het liefst mét een saucijzenbroodje en gaat daarna weer verder met wat hij al tientallen jaren doet: gitaren nóg beter maken dan ze al zijn. Hij studeerde gitaar én viool aan het conservatorium in Zwollywood, daarna liep hij ook nog twee jaar mee als gezel bij vioolbouwer Brandt in Assen.
Deze klassieke achtergrond verklaart ook zijn diepe liefde voor hollowbody gitaren en toen hij er eentje in zijn handen kreeg waar jazz-legende Joe Pass ooit op speelde, werd Fellow Don eventjes heel stil. En geloof ons, dat gebeurt niet vaak!
Als hij niet in de werkplaats bezig is, loopt hij naar onze Classic Room om de lucht van een vers gepolitoerde gitaar op te snuiven. Af en toe pakt hij daar een gitaar van de muur en speelt dan moeiteloos een klassiek stuk, flamenco of gypsy jazz met Jimmy Rosenberg. The Don kan het gewoon allemaal.
Dieuwertje
“Als het 6 snaars heeft, zal ’t wel een gitaar zijn.”
Dieuwertje is bij ons binnengerold als heuse snaren-vervanger. Een eervolle taak in een winkel als de onze, waar de waarde van je voorraad slechts zo hoog is als de versheid van je draad. Inmiddels is ze van veel markten thuis en holt ze door de winkel om gitaren op te ruimen, koffers te zoeken, koffie te brengen en de boel netjes te houden. In haar eigen woorden: “Wat doe ik niet?”
Toch beginnen we licht te twijfelen of Dieuwertje wel om de goede redenen bij ons binnen is gekomen… Ze heeft het met Lora namelijk iets té gezellig, haar favoriete moment is de vrijdagmiddag patat pauze en er is weinig wat haar zo aan het lachen maakt als onze werknemers-mokken met de verbasterde slogan: “Life’s too shitty to play a short guitar”. Zelfs op de vraag “Wat doet Dieuwertje niet?” hebben we een snel antwoord klaarliggen, namelijk: De afwas opruimen.
Alle geintjes opzij, zo gek is die Dieuwertje nog niet hoor. Er schuilt namelijk een groots muzikant achter die ondeugendheid, en een goede smaak hebben is niet aan te leren. Na een mooie werkdag draait ze CCR, Fleetwood Mac of nog liever Queen. Dromend over haar toekomstige gitaar, die ene Japanse Fender Jazzmaster met ‘Blue Flower’ finish en een donkere palissander toets. Zo helpen we elkaar op weg, wij een goede werkneemster, zij elke dag een stapje dichterbij haar gewilde offset!
Wietse
Wietse is de nieuwste aanwinst in onze werkplaats en zorgt al ruim een jaar voor een gezonde portie omdenken en non-conformiteit. Op de vraag “Als je een gitaar was, wat zou je dan zijn?” antwoordde Wietse broodnuchter: “Ik ben, nog, geen gitaar.”
Niet dat dit de reden is dat Wietse zo’n mooie toevoeging is, hij sleutelt namelijk het liefst de hele dag aan gitaren, en dit laten we hem maar al te graag te doen! Wietse trekt zich namelijk niets aan van traditionalisme, en is niet bang om met een onconventionele oplossing te komen. Zo stond er binnen een week van het inrichten van zijn werkbank een A/B schakelaar voor zijn amps, gemaakt van een paar schakelaars, wat knap soldeerwerk en een oud kartonnen doosje waar een LR Baggs pickup in zat.
Vanuit zijn hoekje in de werkplaats worden cowboy chords afgewisseld met Bach, Satie en een trukendoos vol zware rock riffs. Als je pech hebt is Wietse in een goeie bui en draait hij de Portugese ‘Brutal Black Death Metal’ band Analepsy, genietend van zijn minstens-zo-gitzwarte koffie. Toch heeft ‘ie een overeenkomst met alle andere goede luthiers in de wereld: Ze kijken allemaal naar twoodfrd op YouTube.
Machiel
“Practice until your fingers bleed''
Als kind zag Machiel een tennisracket en wist meteen hoe je die het beste vast kunt houden: als een gitaar!
Sindsdien is Fellow Machiel in de greep van het instrument, want hij speelde erop, studeerde ermee af aan het conservatorium én sleutelt er tot op de dag van vandaag veel en graag aan. Eerst voor zichzelf, maar ook steeds vaker voor anderen. Waar het klankhout hém eerst in zijn greep had, heeft het nu voor hem geen geheimen meer en weet hij het juist naar zíjn hand te zetten.
Als je ‘m vraagt of een gitaar iets lager kan worden afgesteld, is het antwoord dus altijd: ‘Ja!’ Wij zijn dolgelukkig dat hij naast het werk onder zijn eigen naam, ook bij ons in de werkplaats aan de slag is gegaan.
Kris
“Waarom heet dit eigenlijk een broodje gitaar?”
We hebben het uitgerekend en het kost niet meer dan vier keer klikken en wat gegevens invullen om via onze webshop een gitaar te bestellen.
Daarna heb je het instrument mét gratis afstelbeurt binnen een paar dagen in huis. Dat kan allemaal dankzij de koeriers én onze logistiek-afdeling waarvoor Fellow Kris de fundering legt als een solide bassist. Niet zo ééntje die de oren van je hoofd plucked &slapt, maar meer eentje van het type kalm, ultra-cool en zo recht-door-zee dat zelfs de drummer erop kan leunen.
Dus gelukkig is Fellow Kris naast zijn werk in Dedemsvaart beschikbaar als ‘hired gun’ en maakt hij solide bass-tracks op bestelling. Zo’n man drinkt zijn koffie natuurlijk zwart en als hij even tijd heeft, zit ie in onze bass corner te kijken of die Sandberg in Lake Placid Blue al verkocht is. Niet verkocht? Dan pakt ie ‘m vast wéér even van de muur.
Maarten
“Well, I’m sure I’d feel much worse if I weren’t under such heavy sedation.”
Fellow Maarten verzint, schrijft, fotografeert, filmt, interviewt, presenteert, post, analyseert en dan vergeten we vast nog een paar skills, want deze creatieveling doet er álles aan om ervoor te zorgen dat de hele wereld weet wat voor moois er bij The Fellowship aan de muur hangt.
Natuurlijk via de website, de nieuwsbrieven, YouTube en Facebook, maar het meest trots is hij op het Instagram kanaal van The Fellowship. Zéér de moeite waard, want daar gunt hij de wereld vaak sneak peaks vanaf ‘Het Inboekhoek’.
Dat is dé backstage plek waar Fellows kakelverse gitaren als eerste kunnen bespelen en daar zit heul veul mooi nieuw én vintage spul bij. Door die sneak peaks op Insta worden steeds meer gitaren verkocht, voordat ze de winkelvloer kunnen raken. Klik hier en ook jij zit op de voorste rij!
Jurgen
“Music is a language that doesn’t speak in particular words. It speaks in emotions, and if it’s in the bones, it’s in the bones”
- Keith Richards
Met een warme kop thee begint Fellow Jurgen zijn dag. Op het marketing kantoor heeft hij een echte luxepositie. De meeste gitaren maken hier namelijk een stop voor foto’s en een advertentie.
Soms staat Jurgen achter de lens, maar meestal laat hij zijn toetsenbord flink roken wanneer hij de precieze advertenties maakt van de honderden gitaren die je op onze website kunt vinden. Ook onze social media berichten, nieuwsbrieven, en andere website content komen regelmatig van zijn hand. En als er nog tijd over is, dan klinkt er meestal een Toto of Dire Straits riff vanaf zijn bureau.
Ondertussen heeft hij alles wel voorbij zien komen; van een harp-gitaar tot oude resonators en van moderne boetiekbouwers tot de rijke geschiedenis van exclusieve vintage gitaren. Zoals die ene, onvergetelijke Gibson ES335 uit 1959.
“Toen die gitaar binnenkwam voelde je de passie door het bedrijf gaan. En toen Leif de Leeuw erop begon te spelen, stonden we bijna met open mond te luisteren. Ondertussen heb ik die passie veel vaker mogen meemaken en het blijft elke keer bijzonder.”
Maico
“Je kunt er nooit meer dan een halve noot naast zitten!”
Fellow Maico is de enige echte Head of Video Production & Post Production bij TFOA. In het ‘Fellowshipiaans’ noemen we dat: “De keal die de filmpies maakt”.
Dat ‘filmpies maak’n’ linkt hij aan de creativiteit van het spelen van muziek. Je maakt altijd weer wat anders, wat ruimte geeft voor eindeloze creatieve input én output! En hoewel Maico altijd improviseren zal verkiezen boven het spelen van een cover, is voor hem technische perfectie ook zeer belangrijk. Zo baalde hij flink toen ‘ie een simpele podcast mixer was vergeten voor de eerste podcast shoot.
Die waardevolle mix van karaktereigenschappen kun je heel goed horen op de plaat ‘The Perfect Truth’ van zijn band Vault, de grootste uitdaging van zijn leven, maar ook hetgeen waar hij het meest trots op is. Wij kunnen ons geen geschikter persoon voorstellen (die gestoord genoeg is) om in twee jaar tijd een zeer hoogwaardige prog-rock plaat te schrijven én op te nemen.
Als je Maico zoekt kun je hem waarschijnlijk vinden (met een zwarte kop koffie) in de ‘European Guitar Room’, want volgens Maico is dit “where the magic happens baby”. Vergeet niet eerst te kloppen!
Lora
Lora komt altijd vrolijk bij ons binnenwandelen, want wat begon als een stage is nu een echte baan! Daarom hoeft ze niet in een saaie supermarkt te werken, maar mag ze de handen uit de mouwen steken met alles wat grafisch vormgegeven moet worden.
Haar werk kom je tegen op onze website, maar ook in de winkel en in onze video’s. Fellow Lora zorgt ervoor dat alles er piekfijn uitziet, van de logo’s voor New Arrivals en Benchtalk, tot de ontwerpen van onze eigen merchandise en zelfs ons TFOA paspoort en de verzenddozen. Het is dan ook niet gek dat haar voorkeur uitgaat naar gitaren die er visueel uitspringen, zoals de Dion Model N0.4 die van binnen helemaal is voorzien van een bloemenprint.
In een muzikaal kantoor waar haar collega’s regelmatig gitaren uitproberen en de ruimte vullen met muziek, voelt Lora zich helemaal op haar plek. Althans… als ze dan ook nog lekker onderuitgezakt op de stoelen van onze lounge zit met een warme kop chocomelk kan haar dag helemaal niet meer stuk!
Colin
Fellow Colin doet aan schrijven. Maar niet aan dat suffe, A.I. gegenereerde schrijven over een P.A. systeem dat meer wegheeft van een terrasheater dan een speaker, Colin doet aan écht schrijven.
Deze gewone jongen uit Emmen weet het nuchter te houden, maar is bewapend met ’t vocabulaire van een viervoudig prijswinnaar. Het liefst pluist Colin een gitaar helemaal uit voor hij er een volledige beschrijving van kan geven. Dit begint bij het opmeten van de specificaties, maar loopt al gauw uit op speuren in de krochten van internet-fora en obscure, enorm verouderde websites.
Wie zo diep graaft komt nog wel eens wat tegen, maar gelukkig is Colin de minste niet en kun je erop rekenen dat hij zijn obscure vondsten met je deelt. Mocht je je altijd al hebben afgevraagd waar we sommige informatie toch vandaan toveren, vraag het aan Colin! Dat geheim hebben we zelf namelijk ook nog niet ontfutseld.
Wanneer de computer hem teveel wordt kun je Colin vinden in de fotostudio, waar hij het voorwerk doet aan zijn eigen productadvertenties: het vastleggen van het instrument. Buiten de nauwkeurig opgezette lampen mag er geen enkele vorm van licht in de studio zijn, daarom drinkt Colin zijn koffie altijd zwart.
Eva
"Laughter is timeless, imagination has no age, dreams are forever."
- Walt Disney
Bij The Fellowship zijn we dol op gitaren en dat betekent dat we bijna álle gitaren die hier binnenkomen uitpakken, bekijken, besnuffelen, bespelen én fotograferen. Daarom klikt de Nikon D7500 van Fellow Eva zo’n 200 keer per dag. Per gitaar kiezen we de 12 beste foto’s. Ja: eigen fotografie kost wat moeite, maar zo weet jij zeker dat de gitaar die je ziet op de site ook écht de gitaar is die we verkopen.
Helemaal blij wordt Fellow Eva als er kunstwerken zoals een Fender Beauty of een exclusieve Masterbuilt mét schilderij voor haar 40mm lens staan. Totaal shot, achterkant, details van de kop en de body, accessoires: Fellow Eva bekijkt het vakmanschap met een scherp oog en legt het met veel liefde vast voor de eeuwigheid.
Tip van een pro aan iedereen die een gitaar mooi wil fotograferen: verwen het instrument eerst met een poetsbeurtje. Vooral bij donkere gitaren vallen vingerafdrukken en stof extra op. Bij gitaren moet je letten op de spiegeling, dus fotografeer een beetje schuin en haal storende objecten weg.
Thijmen
Je denkt misschien: “Wacht even, is dat niet de bekende Amerikaanse rapper Yung Gravy?” Maar nee, dat is onze eigen Social Media-expert Thijmen, die gewoon gezegend is met ‘one of those faces’. Die internationale flair past hem perfect, want hij heeft ondertussen al onvergetelijke herinneringen gecreëerd van Indonesië tot Los Angeles. Eén ding hebben zijn fans echter gemeen: niemand weet zijn naam juist uit te spreken. Daarom hebben we unaniem besloten hem te hernoemen tot ‘Tichman’—makkelijker, toch?
Als trotse Gen-Z’er is Thijmen een geweldige toevoeging aan ons marketingteam. Hij schudt de boel op en heeft ons bijvoorbeeld laten zien dat TikTok niet alleen voor dansende tieners is, maar ook een serieuze plek kan zijn voor een bedrijf als TFOA. Dankzij hem maken we nu luchtigere, grappigere content die perfect bij ons past. Zijn favoriete gitaar? Een eigenzinnige verschijning die ver afwijkt van de rest: een Godin Multiac Steel waarvan de originele elektronica eruit is gehaald. Een statement-instrument, net als hij.
Hoewel je Thijmen niet snel in de winkel zult tegenkomen, is hij altijd het eerste aanspreekpunt op onze sociale kanalen. Of je nu een vraag hebt of een reactie achterlaat, hij zorgt ervoor dat je altijd antwoord krijgt. Maar let op: als je ongegronde kritiek achterlaat, dan word je in de kantine door Thijmen 'aan de schandpaal' genageld. Je bent gewaarschuwd!
Milo
''Loud is more good.''
Knappe krullenbol Milo die komt en die gaat. Dan weer fulltime op sales, dan weer als exclusieve demo-artiest en inmiddels als vaste ondersteuning in ons video-team. Zo gaat het eigenlijk ook met zijn gitaren collectie, ze komen en ze gaan. Toch is er één constante, het moet allemaal net even anders zijn!
Een 335 is cool, maar dan toch liever een 330. Een mooie pre-CBS Fender? Doe maar een Jazzmaster. Voor Milo ook geen oude Martin Dreadnought, maar eerder een mooie Goya of Yamaha. Ook in zijn muziek zul je dit verschijnsel terughoren. Een gewone G? Niks ervan. Doe maar een G-majeur-zeven-kruis-elf-mol-dertien. Een mooi metafoor voor Milo’s bestaan, eigenlijk net als zijn lievelingsdrankje Rivella: 'Een beetje vreemd, maar wel lekker’.
Mike
“If you want to be a good player, you have to be a great listener.”
Fellow Mike drinkt zijn koffie zonder melk en suiker, maar wél graag licht gebrand én single origin. Verder luistert hij graag én hard én heel vaak naar Steely Dan en ook dat zegt veel over deze man. Die heerlijke, virtuoze mix van jazz en rock met een zweempje ironie is hier misschien iets voor fijnproevers, in de VS is Steely Dan weer (of eigenlijk nog steeds) huge!
Hier is dat gewoon een kwestie van tijd en die tijd is Trendsetter Mike ver vooruit door met een slimme, scherpe blik naar de muziekgeschiedenis te kijken. Zo kijkt hij trouwens ook naar gitaren, waarmee hij ervoor zorgt dat ons assortiment altijd van de bovenste plank is. En die blik kwam ook goed van pas bij het meedenken over onze logistiek, waardoor we altijd meer dan 800 gitaren op voorraad hebben én ze snel bij je op de stoep staan als je er eentje bestelt.
Monique
Onze Fellows starten hun dag altijd samen rondom de koffieautomaat tot Coen of Laura het startsein geeft om aan de slag te gaan. Met een pittig bakkie koffie neemt ook Fellow Monique plaats achter haar bureau op het Administratie & HR kantoor.
Dat geen dag hetzelfde is in de Dedemsvaartse GitaarVilla ontdekte ze al snel, en gelukkig staat deze vrouw absoluut haar mannetje wanneer ze na een ochtend factureren ineens de ‘HR pet’ op moet zetten. Monique raakt bij ons zeker de juiste snaar!
De magie van Villa, waar elke dag muziek uit de kamers klinkt, heeft ook effect op Fellow Monique. Het inspireert zelfs zoveel, dat haar oude lesgitaar eindelijk mag hopen op die lang verwachte verse set snaren!
Tot die tijd geniet ze het liefst van haar ‘70s en ‘80s playlist. Vooral U2 brengt haar weer terug naar die goede oude tijd; je weet wel, toen bands van dat kaliber nog ‘gewoon’ in plaatsen als Hattem speelden.
Ronald
Fellow Ronald kan prima zonder een gitaar, maar zonder laptop voelt hij zich soms een beetje eenzaam. Want als Finance Manager kan hij dat stuk gereedschap goed gebruiken om de boel een beetje in balans te houden.
Fellow Ronald vindt dat een prachtige uitdaging, want méér nog dan een bedrijf is The Fellowship een plek voor én ván gitaarliefhebbers. Dat zijn toch creatievelingen die het meeste op gevoel doen, terwijl het in de boeken aan het eind van de maand natuurlijk wél moet kloppen. Met dank aan Fellow Ronald, lukt gelukkig áltijd.
Lars
Fellow Lars is als multifunctionele duizendpoot al snel uitgegroeid tot een onmisbare schakel binnen The Fellowship of Acoustics. Na zijn stage op de administratie stapte hij moeiteloos over naar de expeditie om te zorgen dat alle nieuwe gitaren met het juiste serienummer worden geregistreerd, en hij is ook nog regelmatig in de winkel te vinden om het Sales-team te helpen als het nodig is.
Als Lars achter de computer aan het werk is gaat de koptelefoon op voor Gitaarmannen, de podcast, of een lekker muziekje van U2 of Chris Stapleton. Als echte gitaarliefhebber dwalen zijn gedachten natuurlijk ook af en toe af naar die ene bijzondere droomgitaar, een Atkin D37!
Om even bij te komen van het harde werken neemt Lars als het weer het toelaat graag even pauze op het balkon van de villa, en vormt daar regelmatig een muzikale tandem met ‘die andere’ Lars. Naast de drukke werkdagen bij The Fellowship heeft Lars ook nog tijd voor een studie, dus het leren zit hem zeker in het bloed.
Ja, die Lars komt er wel. En die mooie Atkin vast ook wel!
Simon
Voor deze gelegenheid poseert Simon hierboven zoals we hem niet vaak zien... met een gitaar in zijn handen. Een gitaar is namelijk niet zijn 'weapon of choice'. Maar geef ‘m een toetsenbord en deze computercode commando gaat helemaal los op een lekker potje programmeren!
Zijn favoriete plek in de GitaarVilla is natuurlijk de serverruimte, want daar staan inmiddels heel wat Terrabytes te knipperen en te ronken om ervoor te zorgen de website, kassasystemen en alle computers probleemloos draaien.
Zoals in ieder bedrijf, zijn er ook voor deze IT’er altijd collega’s die vragen of hij 'misschien niet héél eventjes' kan helpen met een beeldscherm, een toetsenbord, een printer, een internetverbinding, een wachtwoord en nog een paar honderd andere dingen. Tuurlijk kan dat en daarom drinkt deze Fellow zijn koffie meestal zwart… en koud.
Jasper
The Fellowship of Acoustics is niet alleen een GitaarVilla met een showroom van meer dan 2400 m3, er is ook nog een theater, muziekschool, restaurant, terras, kantoor- voorraad én expeditieruimte.
Zo’n gigantisch pand kan natuurlijk wel eens een likje verf gebruiken of er piept of kraakt wel ergens wat en daarvoor is Fellow Jasper. Dat is de ideale schoonzoon die met een goed gevulde gereedschapskist en zijn twee rechterhanden zo’n beetje alles kan maken wat zijn ogen zien. Paar nieuwe rekken in de voorraadkamer? Géén probleem? Nieuwe indeling bij de kassa voor onze merchandise? Fellow Jasper begint gewoon aan de klus met iets Nederlandstalig als arbeidsvitamine plus af en toe wat van Metallica als muzikaal Cup-a-soepje en even later staat het er. Gitaar speelt ie niet, maar tóch weet Fellow Jasper ons zo regelmatig te betoveren met zijn gouden handjes.
Om succesvol te zijn, moet je inhoud nuttig zijn voor je lezers.